5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN MERDIVENI KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık konstrüksiyonlıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden daha aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının özge bölgelere yayılmasını kösteklemek midein mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; defa skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Cam yangın bapları: Bu tip yangın bapları, kadeh malzemesinden yapılmıştır ve umumiyetle çağcıl binalarda kullanılır.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya neden vermemesi yürekin kapatılmalıdır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni yapım kılmak ve montajını evlendirmek binaların yangından korunması yürekin elzemdir.

Alanında mahir ve sertifikalı referansçılarımızın katkıları ile her projeye usturuplu yangın merdiveni üretimi dokumalabilmektedir.

Yangın kapıları, yangın emniyetliği için önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları için temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile alakalı sık sorulan sorular ve cevapları:

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış kapısı adı ile bile aşina bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli kuruluşda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında Yangın Merdiveni Kapısı yukarıda deyiş tamlanan noktalarda sınırlı müddet ısı ve yalım intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yapı çıkışlarında kullanılan kapılar davranışlevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar bâtıneride sarılmış kalabilir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek bâtınin tasarlanmıştır.

Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın semtıesna firmalar yangın kapısı deney raporlarına da iye olmalıdır.

Report this page